Super User logo

O nama

U vremenu kada je Bosna i Hercegovina doživljavala pravi procvat gospodarstva i kada je njeno tržište trebalo osvježiti sa novom ponudom proizvoda, usluga i robnih marki, dogodio se upravo CM-Cosmetic Market. Sjedište firme, osnovane 30.10.2003.godine, smješteno je u kako ga mnogi nazivaju, malom gospodarskom čudu, Poslovnom centru 96 u Vitezu, koji je zbog svoje izuzetno dobre lokacije tj. magistralnog puta Zenica-Travnik, posjećen ne samo od strane kupaca i klijenata iz lokalne sredine već i iz regije.

Ideja cm-ovih vlasnika i osnivača bila je, u maloprodaji ponuditi svojim kupcima i klijentima nemali broj proizvoda i to iz segmenta: ljepote, zdravlja, baby kozmetike, parfema, njege tijela, kose, lica, nogu i ruku, te kućne higijene.

No ono što je obilježilo tendenciju rasta i napredovanja cm-a, jeste zasigurno briga o ljepoti žena prvenstveno, ali i muškaraca, koji posljednjih godina sve više kupuju proizvode koji će im pomoći da izgledaju ljepše i svježije.

Upravo je prodaja beauty proizvoda, cm-u pomogla da ponosno nosi epitet vodećeg maloprodajnog drogerijskog lanca na bh tržištu. Posljednjih godina, bez obzira na svjetsku ekonomsku krizu i nestabilna tržišta, cm bilježi porast u svom poslovanju.
Ove godine 2021., kada poduzeće obilježava 18 godina rada i postojanja bilježi i sljedeće brojke: čak 79 poslovnica u 60 BH gradova, 544 uposlenika, preko 25000 proizvoda...Teško je pronaći osobu u našoj zemlji koja nije doznala za cm koja nije bila u nekoj od naših poslovnica u potrazi za omiljenim parfemom,maskarom ili kremom za lice.

Već dugi niz godina, cm je vlasnik prepoznatljivog slogana "Odabrano za Vas" koji upravo govori o želji i izboru samih kupaca kojima je kod kupovine puno toga važno ali na prva dva mjesta stavljaju cijenu i kvalitetu. Primarna ciljna skupina su žene, i to u dobi od 25 do 45 godina života, koje imaju naviku uljepšavanja i svakodnevne njege.

cm cosmetic market6
cm cosmetic market13

Menadžment i vodstvo cm-a vrlo dobro znaju da danas nije dovoljno samo prodati neki proizvod, već osvojiti kupca i povezati se s njim, kako bi poraslo međusobno razumjevanje ali i neka vrsta poštovanja.

Uz redovite aktivnosti i mnoštvo poslova koji se vežu za komunikaciju sa kupcima, poslovnim partnerima i klijentima, cm redovito radi i plan budućih aktivnosti. Isti se veže za jačanje liderske pozicije al i širenje maloprodajne mreže u BiH koje zahtijeva značajno investiranje u izgradnju novih objekata ali i osvježenje već postojećih, kako bi se svaki kupac u cm-u osjećao ugodno i lijepo jer za većinu kupovina predstavlja užitak, odmor i relaksaciju.

cm cosmetic market2

Povezivanje sa kupcima, ostvareno je kod osmišljavanja ali i realizaciju programa lojalnosti "cm club card" i "cm family club card" gdje kupci sakupljajući bodove, ostvaruju niz pogodnosti na kraju svake kalendarske godine. Cm nastoji redovitim akcijskim sniženjima udovoljiti svim željama i očekivanjima kupaca koji su o istima informirani i obaviješteni kroz projekat "CM Katalog".

cm cosmetic market8

Pojavom novih medija, prvenstveno interneta, ukazao se prostor za dodatne reklamne aktivnosti koje su danas dostupne svima u svako vrijeme i na svakom mjestu. Tako svi oni koji žele vidjeti i doznati nešto više o radu cm-a te biti interaktivni, uz web stranicu www.cmbih.com, mogu posjetiti FacebookInstagram i Youtube page cm-a koji iz dana u dan dobiva sve veći broj fanova.

cm cosmetic market9
cm cosmetic market11

cm cosmetic market12

Za tržišni uspjeh cm-a zaslužno je vrijedno vodstvo, menadžeri i uposlenici ali najviše kupci, bez kojih cm ne bi bio na sadašnjoj poziciji. To je dodatna motivacija, da unatoč svim poteškoćama današnjeg vremena i težine života u zemlji kao što je Bosna i Hercegovina, cm ide naprijed, još bolji, još uspješniji i još kvalitetniji.

 

CM logo

Download OFFICIAL CM LOGO paket 

JPG  PNG  EPS